Omgivelser

Seværdigheder og oplevelser

Stranden

Stranden ved Øster Hurup er en af Østkystens bedste badestrande. På grund af den flade sandstrand er området særdeles børnevenlig. Stranden har gennem mange år været tildelt det blå flag, men vores kommune har ikke ønsket det, vi har derfor vores badeflag. Så hunde er velkommen.

Øster Hurup by

Øster Hurup er en rigtig dansk ferie- og badeby. Her findes et stort udvalg af gode og hyggelige restauranter, barer samt gode indkøbsmuligheder.

Øster Hurup havn

Havnen summer af liv og aktiviteter. Stemningen og miljøet er bevaret, som i de gode gamle dage, da fiskeriet blomstrede.
På havnen findes både restaurant og fiskehandler

Arrangementer

I sommersæsonen er der kræmmermarked hver uge. Herudover afholdes en række arrangementer i løbet af sommeren. Se aktivitetskalenderen på www.oesterhurup.dk

Omegnen

Naturen i området er meget varietet og der findes en række detaljeret beskrevne forslag til vandre-, cykel- og bilture f.eks. igennem Lille Vildmose, rundt om Mariager fjord eller en cykeltur ad en nedlagt jernbanestrækning Randers/Hadsund/Ålborg.

En tur til Rold skov med en vandretur i Rebild Bakker og et besøg i Thingbæk Kalkminer, er en god måde at tilbringe en eftermiddag på.
Er man til MTB er Rold Skov også en mulighed. Der er flere spor man kan køre på. Eller tag en sejltur med turskibet Svanen på Mariager fjord.

Museer i omegnen er der mange af bl.a. Als Hjemstavnsmuseum, Hadsund Egns Museum, Nordjysk, Saltmuseet, Cirkusmuseet og Vikingecenteret Fyrkat.

Godser og Herregårde er også en tur værd. Der er f.eks. Visborggård, hvor den hvide hest, som bar Christian X over grænsen ved genforeningen, ligger begravet. Herudover godserne Ravnborg, Wiffertsholm, Havnø.

Udflugter

Fra Øster Hurup Camping er der en halv times kørsel til Aalborg, hvor der er mange hyggelige special butikker samt  Zoo, Marine Museum, Lindholm Høje og Aalborg Historiske Museum m.m.
Djurs Sommerland og Fårup sommerland og Aquapark ligger begge inden for 1 til 1½ times kørsel fra Øster Hurup, hvor hele familien vil få masser af herlige oplevelser.
Selv Skagen kan man nå på en dagstur.

Perfekt beliggenhed

“Pladsen ligger placeret midt i byen, hvor det hele sker. Man kan gå til havnen, stranden og shopping”